Finisarea articulaţiilor artificiale

Articulaţiile artificiale sunt realizate fie din oţel inox înalt aliat, fie din ceramică. Bilele din oţel sunt prelucrate cu discuri abrazive cu lianţi ceramici convenţionali din carbură de siliciu, însă cele din ceramică sunt rectificate exclusiv cu diamant.

Prin experienţa de decenii în lucrul cu cele mai fine granulaţii şi în acest domeniu în special cu carbura de siliciu, ATLANTIC poate oferi unealta potrivită pentru orice material. În funcţie de rugozitatea şi exactitatea cerută a suprafeţelor, bilele pentru articulaţii sunt rectificate în procese cu etape multiple şi finisate în final. De la prelucrarea „grosieră” cu granulaţie 240 până la ultima etapă, cu granulaţie 1200 (sau chiar mai fină) sunt disponibile specificaţii de scule care asigură atât nivelul necesar de aşchiere, dar generează şi cele mai bune suprafeţe şi, în plus, asigură şi o durată de viaţă mai îndelungată.

Avantaje pentru clienţi în domeniul finisării articulaţiilor artificiale

  • Carbură de siliciu cu granulaţie fină cu lianţi ceramici, în cele mai diverse grade de duritate pentru toate operaţiunile posibile de rectificare şi finisare.
  • Soluţii pe comandă pentru o calitate optimă a articulaţiilor sferice prin care acestea au o durată mai lungă de viaţă, iar pacientul nu mai este supus unor operaţii inutile.