Contează cea mai bună performanţă

Rectificarea componentelor de precizie de la motoare

Rectificarea a câştigat tot mai mult în importanţă în cadrul procesului de fabricaţie al motoarelor. Sunt solicitate concepte de prelucrare inovatoare pentru producţia de serie şi producţia flexibilă. Sunt testate noi materiale în tehnologia motoarelor şi noile tehnologii de rectificare pentru fabricarea componentelor de precizie se situează în centrul atenţiei. Peste tot acolo unde energia şi puterea sunt transformate în mişcări de rotaţie sunt necesare performanţe ridicate.

O cerinţă absolută o reprezintă suprafeţele cu contact perfect din respectivele componente constructive, care trebuie să îndeplinească diverse sarcini în funcţie de profilul solicitării. De aceea, finisările de înaltă calitate sunt indispensabile.

Avantajele pentru clienţi în domeniul motoarelor

  • ATLANTIC oferă o gamă largă de sortimente pentru prelucrarea celor mai diverse componente de motoare: arbori cotiţi (autoturisme şi camioane), biele (autoturisme şi camioane), tacheţi, oglinda cilindrilor (autoturisme şi camioane) şi supape.
  • Dezvoltările comune de noi concepte de rectificare cu tehnologia de aplicare de la ATLANTIC vă oferă noi posibilităţi.

Următoarele operaţii de rectificare îşi pot găsi utilitatea, printre altele, în prelucrarea componentelor de precizie din construcţia de motoare

  • Rectificarea cămăşilor de cilindru
  • Rectificarea arborilor cotiţi
  • Finisarea
  • Rectificarea tijei şi suprafeţei de închidere a unei supape