Construcţia turbinelor

Atât în construcţia turbinelor pentru industria aeronautică,a industriei auto, cât şi pentru producţia de energie, este necesară şi rectificarea  unor materiale înalt aliate şi termosensibile. În plus, pentru creşterea gradului de eficienţă a turbinelor moderne, este necesară prelucrarea unor forme din ce în ce mai complexe.  

Aceşti doi factori constituie o provocare deosebită pentru corpurile abrazive ATLANTIC, care trebuie să şlefuiască în condiţii de temperatură scăzute, respectând în acelaşi timp limite de toleranţă foarte mici pentru dimensiune şi profil. Această cerinţă este îndeplinită de discurile abrazive cu porozitate deosebit de ridicată, cu lianţi ceramici de la  ATLANTIC – liant WVY.

Avantajele clienţilor în domeniul construcţiei turbinelor

  • Fără deteriorare termică (ardere de şlefuire), cu condiţia ca alimentarea cu lubrifiantul de răcire să fie reglată optim.
  • Valorile ridicate de alimentare (pro trecere) şi viteza ridicată de avans permit realizarea unei productivităţi crescute.
  • Necesarul redus de ajustare (în ciuda cerinţelor ridicate pentru profil) conduc la o durată de viaţă mai lungă a discurilor abrazive.
Informații suplimentare și descărcări