Permanent în mişcare

Cercetare şi Dezvoltare

Câmpul de activitate al departamentului nostru de dezvoltare este foarte diversificat. Împreună cu clienţii noştri, dar şi cu producătorii de maşini de rectificat, honuit şi de superfinisat, elaborăm concepte de rectificare inovatoare, a căror introducere pe piaţă este însoţită adesea de solicitarea înregistrării de brevete de exploatare sau de patente.

Folosim contactele strânse cu furnizorii noştri de materii prime pentru a crea sisteme de lianţi sau tehnologii de fabricaţie pentru producerea unor unelte de rectificat cu performanţe ridicate conforme cerinţelor clienţilor.

Echipat pentru viitor

Proiectele de cercetare bilaterale cu universităţi de vârf din domeniul tehnicilor de şlefuire contribuie la faptul că ne aflăm tot timpul cu un pas înaintea stadiului actual al tehnicii. Fie că este vorba despre noi descoperiri în domeniul rectificării prin polizare la Universitatea Tehnică din Braunschweig în colaborare cu Institutul pentru Cercetare Economică (IWF) (www.iwf.ing.tu-bs.de) sau despre noi abordări privind sistemele de comandă a puterii în cadrul proceselor de finisare de la Universitatea Magdeburg (www.hs-magdeburg.de), ATLANTIC GmbH, în calitate de specialist în unelte cu granulaţii fine de rectificare, honuire şi finisare, este un partener de proiect solicitat.

Prin colaborarea noastră activă în cadrul Asociaţiei de cercetare pentru tehnici de rectificare Schleiftechnik e.V. (www.fgs-bonn.de), întreţinem şi contacte strânse cu Laboratorul de maşini-unelte (WZL) de la Universitatea Tehnică din Aachen (www.wzl.rwth-aachen.de), cu IWF de la Universitatea Tehnică Berlin (www.iwf.tu-berlin.de) şi cu Universitatea din Furtwangen (www.ksf.hs-furtwangen.de).

Atenţia în creştere pe care o acordăm protecţiei mediului şi eforturile pentru utilizarea eficientă a resurselor pe care le avem la dispoziţia noastră joacă un rol tot mai important în alegerea temelor de cercetare. Totodată, sunt luate în considerare solicitările clienţilor noştri privind înlocuirea din uneltele de rectificat a unor elemente nedorite sub aspect tehnologic şi care, în parte, sunt dubioase din punct de vedere ecologic, ca şi indicaţiile pentru reducerea concentraţiilor şi emisiilor poluante.

Un sprijin important în realizarea de proiecte de cercetare în domeniul mediului primim de la grupul de lucru pentru mediu al Asociaţiei Asiguratorilor Germani (VDS) şi de la Institutul pentru tehnologii ceramice şi substanţe active IKTS (www.ikts.fraunhofer.de).

Sustenabilitatea şi eficienţa energetică nu mai constituie de multă vreme doar simple sloganuri în întreprinderea noastră. Ele sunt omniprezente în proiectele pentru înnoirea tehnologică a proceselor de producţie de la ATLANTIC GmbH.